Tekst paradegids
In de middeleeuwen werd er op het kasteel door de ridders en de jonkvrouwen goed geleefd; men hield van gezelligheid. Dat was niet altijd zo eenvoudig, want het tochtte altijd in het kasteel en vooral 's winters was het er vaak onaangenaam en koud. Eén van de hoogtepunten van de dag was de maaltijd. Er werd dan ook vaak uitgebreid gegeten. De maaltijd bestond vaak uit soep, vis, gevogelte, vlees en pasteien. Deze gerechten werden niet zoals wij nu kennen, in een bepaalde volgorde opgediend, maar simpelweg allemaal tegelijk op tafel gezet. Vaak aten twee personen van één stuk gebraad en dronken samen uit één beker, wat de gezelligheid natuurlijk alleen maar ten goede kwam. Vriendenkring "'t Volkske" laat U een kijkje nemen in de keuken van het kasteel. Ook ziet U een gedeelte van de ridderzaal, waar door ridders en jonkvrouwen, een overvloedig maal naar binnen wordt gewerkt. Voorts enkele gevangenen in de kerkers van het kasteel, die al blij waren wanneer ze een homp oud brood te eten kregen.