Brabantsedag historie verbeeld door 333333 herinneringen

Tekst paradegids

In het scheppingsverhaal kenmerkt het aardse paradijs zich door reinheid, kuisheid en onbedorvenheid. Centraal daarin staat de levensbron. Maar in het valse paradijs doen de mensen zich te goed aan grote vruchten. Zij vermaken zich in het water, en zij vergrijpen zich schaamteloos aan onkuisheden, ook al is dit uit ultieme liefde. Betoverende wellusten leiden volgens Jeroen Bosch tot dood, verderf en verdoemenis. Dat geeft hij symbolisch weer als de hel. Eens te meer blijkt weer: liefde maakt blind.

Juryrapport

Motivatie individuele prijs:

De mannelijke en vrouwelijke bordendragers verdienen door hun prachtige verliefdheid samen 1 prijs. Liefde maakt niet alleen blind maar ook één! Een goede vondst om als bordendragers ook met een sterke act te komen ... Het publiek heeft duidelijk genoten.

Artistiek/technische uitvoering:

Mooi totaalbeeld, waarin de wagen het hoogtepunt vormde. Prachtige details, wellustig materiaal, perfect uitgewerkt tot één geheel. Ook 't uitbundige kleurgebruik sprak tot de verbeelding. Er viel heel wat te beleven. Fijnzinnig, barok, erotisch. Jammer dat het verrassingselement niet echt uit de verf kwam. Als dat in de toekomst wat meer aandacht krijgt is de hoofdprijs niet meer ver weg. Er is met veel liefde en toewijding aan deze wagen gewerkt.

Parade video's:

Foto's voorbereiding: