Brabantsedag historie verbeeld door 333333 herinneringen

Tekst paradegids

Toneel, de schouwburg, het theater: bron van lering en vermaak. Zo rond 1920 alleen toegankelijk voor een klein, elitair publiek. Het toneel werd voor hen het raam waardoor je het verleden kunt bekijken. De geschiedenis van de Romeinen werd voor hun neus weer realiteit. En zo zijn wij, op onze beurt, weer hun publiek.

Juryrapport

Historiciteit: 

Een heel fraai spektakel om te zien maar 't historisch Romeins gegeven is wat geforceerd binnen het thema geplaatst. Weliswaar werd er een echt Romeins gevoel neergezet door de kleding/uitdossing.

Spel: 

Het theaterpubliek dat voor de wagen uit loopt brengt alvast de stemming er in en maakt nieuwsgierig naar de hoofdact in de arena. Daar immers gaat de actie zich ontrollen. En er is actie, van het 'publiek' op de wagen en van de gladiatoren, die hun gevechtschoreografie terdege ingestudeerd hebben. Een mooie wagen en overtuigend spel. Kanttekening: De wagen ging wel héél snel aan het publiek (bij de Rabobank) voorbij. Er was eigenlijk geen gelegenheid om de voorstelling tot het eind te volgen.

Artistieke en technische uitvoering: 

Kolossaal goed aansluitend bij thema. Totaal theater, mooi rijdend theater. Goede details + spel + vormgeving.

Parade video's: