Rangschikking
16e prijs
Tekst paradegids
Eind 19de eeuw vormde de Flodder in West-Brabant een geliefde verschijning in volksverhalen. Men was als de dood voor water omdat daar de Flodder 's nachts tevoorschijn kon komen. 'Het is een wezen tussen geest en beest. Onstoffelijk, maar toch zichtbaar. Aanraken lukt niet, je slaat en pakt er doorheen als ware het lucht. Maar toch weegt de Flodder donders zwaar. Argeloze passanten weet hij 's nachts in de nek te springen. Ze hebben dan een aardig vrachtje te dragen. Wie het overkomt, is er zijn leven lang niet meer goed van.' Slechts het houten 'flodderkapke' kan je redden!
Juryrapport
Artistiek/technische uitvoering (vorm):
Maskers en kostuums waren mooi. Effect van beweging te langzaam en daardoor niet echt verrassend. Te weinig variatie.
Overdracht thema (inhoud):
De groep heeft gekozen voor een moeilijke vertaling van het onderwerp. Er moet te veel uitgelegd worden. De wagen bood meer verbeelding dan verhaal. De oorsprong in de Brabantse geschiedenis is vergezocht. Hoewel er een sterk gebruik wordt gemaakt van symbolen en beelden, was de verbeelding statisch en niet spannend. Subtiel, theatraal, maar geen klapper.
Spel:
Nummer 15, Monster mooi en goed, maar waarom lege luikjes. Spel iets te robotachtig. Het geheel van de Flodder kwam niet tot leven.