Rangschikking
12e prijs
Tekst paradegids
Vroeger deed het verhaal de ronde dat je beter niet te ver het water in kon gaan of te dicht langs de kade kon lopen. Er waren mensen die dat tóch deden en nooit meer terug kwamen!
Maar wat zagen zij onder water en waarom kwamen zij nooit meer terug...?? Het is misschien RAAR, maar... is het waar?
Juryrapport
Spel:
Mooie indringende blikken, goed gebruik van de ruimte, vervreemding en absurdisme is zichtbaar in de performance. Doordat ze een rustig beeld hebben gemaakt, krijg je een eenheid. De verbinding met de schelpenmeisjes die al verdronken zijn had veel strakker gekund-daardoor was er meer samenhang met de wagen zelf ontstaan. Maar er werd wel iets verteld , dat is mooi om te zien. De spelers hielden consequent aan de gemaakte theatrale keuzes. `misschien in de toekomst de jongere spelers koppelen aan wat meer ervaren spelers. Het spel is in totaal wat te illustratief neergezet.
Artistiek/technisch (vorm):
Voor een groep die pas 4 jaar bezig is een geweldige prestatie. Slak opende de wagen op interessante manier. Wel vinden we voor de opening van een wagen die van afstand aankomt een vrij gesloten voorkant. Het leger zeepaardjes had plastischer, gevarieerder en interessanter gemogen. Achterwand een flubberdoekje. Bellenblaasmachine interessant. Vreemde onderwatergevoel abstract en interessant aangeven, had de wagen ten goede gekomen. Probeer de frisheid van jullie jonge groep en geestdrift tot uitdrukking te brengen, en sta open voor avontuur en vernieuwing.
Overdracht van het onderwerp (inhoud):
Boodschap in 1 totaalbeeld gevangen. Eenheid in symboliek ontstond door samenhang opeenvolgende beelden. Uitleg achteraf (groepje met kinderen) overbodig. Droeg niets meer bij aan het thema. Uitwerking eerder fantastisch, mythologisch dan vreemd, excentriek.