Brabantsedag historie verbeeld door 333333 herinneringen

2013 - Hoezo Middeleeuws?!
56e Brabantsedag

Foto's preparade (60)

Foto's algemeen (13)

Juryrapport


Een goede jury moet nu zeggen dat het verschrikkelijk moeilijk was om tot een uiteindelijke beslissing te komen. Dat viel dit keer best mee! Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe wijze van jureren veel beter heeft gewerkt. De 4 gezichtspunten : spel, overdracht, artistiek/technisch, totale presentatie hebben niet alleen onze waarneming verscherpt, maar ook is het komen tot een rangorde van bevindingen en een eindoordeel flink verbeterd.

In ieder geval heeft de jury bij deze editie van 2013 enorm genoten en ervaren hoe de Heezenaren zich geweldig manifesteren als de Bruisende Bron van de Brabantse cultuurhistorie. Dichter bij de hemel kun je als Brabander werkelijk niet komen!

Heel mooi, maar toch ligt de uitdaging al weer op de artistieke werktafel om in 2014 nog aantrekkelijker en verrassender voor de Brabantse Dag te komen. Natuurlijk kan dit. Door vooral voort te borduren op wat in 2013 bijzonder schitterde onder de hemel: Het Wauw-gevoel wat soms bleef hangen als een spraakmakende wagen voorbij was. De perfecte balans die soms zichtbaar was tussen theatrale mobielen en mensen. Het aanstekelijk enthousiasme wat regelmatig oversloeg van performers naar publiek. Het elan en lef om bewandelde paden te verlaten en eigentijdse middelen op artistiek verantwoorde wijze in te zetten. Technisch vakmanschap in volstrekt evenwicht met verassend totaaltheater. Dynamiek en tempo hand in hand met zeggingskracht. Eyecatchers met veel oog voor detail in eenheid tegen het decor van spel en overdracht. Origineel straatanimatie als aangename teaser of finaal sluitstuk van een vooraf uitgekiend scenario. Heel veel goeds om vooral uit te bouwen in de bouwwerken in 2014. Heel veel dank! 

Rangschikking

Rangschikking