Brabantsedag historie verbeeld door 333333 herinneringen

2017 - Parade van Vermaeck
60e Brabantsedag

Video's

Foto's preparade (22)

Foto's algemeen (25)

Juryrapport


In de voorbereiding naar deze zestigste Brabantsedag, een jubileumeditie, hebben jullie nogal wat hobbels moeten nemen. In de plannen om in het totaalbeeld met terugkerende elementen een bijzondere eenheid te creëren kwam meerdere keren verandering. Veranderingen die ontegenzeglijk ingrepen op jullie ontwerpen en steeds weer een beroep deden op jullie flexibiliteit en creativiteit. Sommige groepen hebben de wisselende kaders sterker als een beperking ervaren dan andere. Maar – met een citaat van Jules Deelder – “binnen de perken is de ruimte net zo groot als daarbuiten”. De resultaten van jullie maandenlange inspanningen waren weer fantastisch. Door de hoofdstraten van Heeze trok op 27 augustus een wereld van mooie plaatjes. Ontroering en bewondering bij de toeschouwers. Welgemeend applaus van de eerste tot de laatste wagen.

Het thema ‘Parade van Vermaeck’ leende zich goed voor de verbeelding van amusement in de historie van Brabant. Het was vermakelijk om te zien en te ervaren dat het feest in allerlei, ook minder voor de hand liggende hoeken te vinden is. Jullie hebben je laten uitdagen om weer tot grote hoogte te komen. Geweldig!

De jury bepaalt elk jaar naar eer en geweten een rangorde. Welke groepen zijn er meer of minder in geslaagd om op de toetsingscriteria te excelleren? Hoe spannend en eervol ook, ik kan niet genoeg benadrukken dat er geen verliezers zijn. Dat geldt voor het eindresultaat, maar evengoed voor de saamhorigheid, het teamwork, de gebundelde vaardigheden en het enthousiasme in de weg er naar toe. Chapeau!

In het rapport probeert de jury niet alleen de loftrompet te zwaaien maar ook met wat kritische opmerkingen en tips bij te dragen aan jullie eigen groei- en leerproces. Elk jaar wordt de optocht beter. Ook al lijkt dat nauwelijks nog te kunnen.

Rangschikking

Rangschikking

Overige prijzen

Bouwerij Skôn Aviateurs van het eerste uur* Eervolle vermelding: man in vliegtuigje achter de wagen
Ge wit 't oit noit nie Popfobia! Eervolle vermelding: het meisje in de rolstoel dat ‘pop’ speelt
Wagenbouwersgroep Bloed, Zweet & Tranen Pigge's Rariteitenkabinet. Nee gij dan... Sponsorprijs
Het Zij Zo Het Zij Zo slaat door Eervolle vermelding: het jongetje dat snoep afpakt